Lenka Fedorová Krimi

Opitý Peter (25) bez vodičáku naložil opla a potom to prišlo: Auto na streche, zranené dievčatá

Alkohol za volantom je na cestách známou firmou. Neblahé následky teraz musí znášať vodič, ktorého auto skončilo na streche. Za volantom však nemal čo robiť.

Ilustračný obrázok k článku Opitý Peter (25) bez vodičáku naložil opla a potom to prišlo: Auto na streche, zranené dievčatá
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

25-ročný Peter z okresu Košice-okolie čelí okrem obvinenia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj obvineniu zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví. O prípade informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

,,Obvinený si dnes krátko po polnoci v stave vylučujúcom spôsobilosť sadol za volant osobného motorového vozidla zn. Opel Astra spolu s troma spolujazdcami vo veku 20, 21 a 24 rokov. Okrem predošlého požitia alkoholu a aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia, vyrazil na cestu," informoval ďalej hovorca.

Podľa policajnej správy viedol vozidlo smerom z mestskej časti Košíc Krásnej nad Hornádom na Nižnú Hutku. Na priamom úseku cesty v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti stavu a povahe vozovky, dostal na mokrej vozovke šmyk. Následne nezvládol riadenie vozidla, zišiel mimo cestu, kde sa s vozidlom viackrát prevrátil cez strechu a zastal na poli.

,,Pri nehode sa vodič nezranil, avšak vo vozidle sa zranili jeho dve spolujazdkyne, jedna ťažko a druhá ľahko. Škoda na vozidle bola odhadnutá na cca 2 000,– eur. U vodiča bola po nehode vykonaná dychová skúška na zistenie požitia alkoholu s výsledkom 0,77 mg/l v dychu /1,60 promile/," priblížil škodu Szabó.

Ako hovorca na záver uviedol, vodič bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM