Michal Lendel Správy

Oprava mosta na Hlinkovej: Práce sa skomplikovali, objavil sa nečakaný problém!

Rekonštrukcia mosta na Hlinkovej ulici v Košiciach sa komplikuje. Dôvodom má byť dezolátnejší stav mosta, ako sa pôvodne myslelo. Namiesto ôsmich nosníkov, bude treba vymeniť všetkých dvanásť.

Ilustračný obrázok k článku Oprava mosta na Hlinkovej: Práce sa skomplikovali, objavil sa nečakaný problém!
Zdroj: TASR

Práce na oprave havarijného stavu mosta na Hlinkovej začali už na jeseň a najdôležitejšie stavebné úkony mali byť v prípade priaznivého počasia hotové do konca roka 2013. V rámci opráv mal okrem iného dodávateľ zabezpečiť aj vymenenú nosníkov mosta a právu tu nastal problém.

„Pôvodne bola naplánovaná výmena ôsmich nosníkov, bude však treba vymeniť všetkých dvanásť. Počas 40 rokov nebola na moste žiadna údržba, hoci to je z hľadiska bezpečnosti nevyhnutné,“ povedala pre portál Pluska.sk. hovorkyňa Košíc Martina Urik Viktorínová.

Mesto získalo na túto opravu dotáciu 1,5 milióna eur zo štátneho rozpočtu. Peniaze ešte začiatkom októbra schválila vláda SR na výjazdovom rokovaní v Košiciach. No už teraz je jasné, že tieto peniaze stačiť nebudú. „Stavba bude drahšia, ale zatiaľ nie je jasné, o koľko oproti pôvodnému rozpočtu. Peniaze však bude musieť nájsť mesto,“ dodala hovorkyňa magistrátu pre spravodajský portál.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM