Zuzana Vajayová Rôzne

Organizátori sľubujú prekonanie rekordu v tancovaní štvorylky

Už po štvrtýkrát sa metropola východného Slovenska stane súčasťou jedinečného medzinárodného projektu - European Quadrille Dance Festival (EQDF).

Hromadné tancovanie štvorylky si našlo v Košiciach tisíce fanúšikov, ktorí sa jej každoročne zúčastňujú a počtom tanečníkov lámu rekordy. O jeho prekonanie sa pokúsia aj tento rok v piatok 20. mája.

S nápadom masového tancovania štvorylky prišli Slovinci, dnes sa toto podujatie koná vo viacerých európskych mestách v rovnaký deň aj čas – 20. mája o 12.00 h. Na Slovensku sa do neho pravidelne zapájajú Košice, Prešov a Žilina. Práve Košice držia Guinessov rekord z minulého roka, kedy na Hlavnej ulici tancovalo tento dobový párový tanec až 5308 žiakov prevažne druhého stupňa základných škôl. Tento rok sa Košice pokúsia o zápis nového Guinessového rekordu s najväčším počtom tancujúcich obyvateľov z jedného mesta. Že ho prekonajú, je už isté. Do dnešného dňa je totiž oficiálne prihlásených 6100 žiakov.

Na projekte štvorylky participuje aj mesto Košice. „Vedenie mesta podporuje takéto aktivity, ktoré prispievajú k tomu, aby dnešná počítačová mládež trávila viac času na čerstvom vzduchu. Zároveň chceme v Košiciach vytvoriť nový Guinessov rekord“ uviedla viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová.

Organizátormi podujatia sú už tradične Tanečný klub Meteor ako lokálny organizátor EQDF, mesto Košice, Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013, n.o. a Košický samosprávny kraj. Hlavným partnerom je Východoslovenská energetika, a.s. Dopravný podnik mesta Košice zabezpečil na tento deň zvláštne autobusy, ktoré budú zvážať deti z jednotlivých sídlisk do centra mesta.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM