Lenka Fedorová Správy

Oslavy Nového roka v metropole východu: Na Hlavnej sa stretli tisíce Košičanov, FOTO

Ani hmlisté počasie a mrholenie neodradilo tisícky Košičanov, aby sa prišli na Hlavnú ulicu rozlúčiť so starým rokom a privítať ten nový.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy Nového roka v metropole východu: Na Hlavnej sa stretli tisíce Košičanov, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ani nepriaznivé počasie neodradilo Košičanov, aby sa prišli do centra Košíc rozlúčiť so starým rokom a privítať ten nový. Silvestrovské oslavy vyvrcholili tradičným polnočným pyromuzikálnym ohňostrojom.

Hudobno-tanečná šou sa začala už od 20:00 hod. Posledné sekundy starého roka odrátaval s oslavujúcimi aj viceprimátor mesta Martin Petruško. Košičanom zaželal do nového roka predovšetkým veľa zdravia, šťastia, lásky a pozitívnej energie.

Bilancoval aj vlaňajšok. „Bol to naozaj náročný a hektický rok. Bol úspešný aj z pohľadu získania titulu európskeho mesta kreativity na rok 2018, aj na rok 2019 európskeho mesta dobrovoľníctva. To sú naozaj významné tituly,“ uviedol pre médiá s tým, že v spoločnosti veľmi rezonovalo aj parkovanie.

„Verím, že rok 2018 vyrieši konečne aj otázku, ktorá sa týka parkovania a spoločnosti EEI v Košiciach,“ doplnil. Na margo nového roka okrem iného spomenul, že preňho osobne bude dôležité, aby v meste konečne ukončili rekonštrukciu električkových tra­tí.

Na pódiu sa okrem iných predstavili Adam Ďurica a Veronika Rabada so skupinami. Moderátorom večera bol Richard Herrgott. „Zabezpečenie kompletného umeleckého programu Silvester 2017 na Hlavnej ulici s účinkujúcimi a ohňostrojom stálo 11.995 eur,“ uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Zábery z osláv si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM