Eva Mikulová Správy

Otestujte svoje jazykové znalosti počas Európskeho dňa jazykov

Návštevníci si budú môcť v areáli Filozofickej fakulty UPJŠ otestovať svoje jazykové znalosti v interaktívnych aktivitách a zapojiť sa do vedomostného kvízu.

Ilustračný obrázok k článku Otestujte svoje jazykové znalosti počas Európskeho dňa jazykov
Foto: Eva Mikulová

Európsky deň jazykov pripadá na 26. septembra. V Košiciach ho však privítame už o čosi skôr, konkrétne v stredu 18. septembra, keď sa do osláv zapoja žiaci a študenti škôl z celého košického kraja.

Súťaž v preklade

Návštevníci si tento rok budú môcť v areáli Filozofickej fakulty UPJŠ otestovať svoje jazykové znalosti v interaktívnych aktivitách, zapojiť sa do vedomostného kvízu „Milujem jazyky EÚ“ alebo povzbudzovať počas napínavého finále spevácko-prekladateľskej súťaže „Prelož a zaspievaj“.

Program bude prebiehať v aule na Kostlivého 5 a v areáli FF UPJŠ na Moyzesovej 9 v budove Platón v čase od 8:30 do 13:30. Podujatie je určené žiakom základných a stredných škôl. Ako moderátor akcie vystúpi Richard Herrgott.

Organizátori podujatia sú Kancelária Generálneho riaditeľstva Európskej komisie pre preklad, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, Filozofická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Europe Direct Košice.

Alliance francaise Košice, Štátna vedecká knižnica v Košiciach, Societá Dante Alighieri – Comitato di Košice, Veľvyslanectvo Chorvátskej republiky v Slovenskej republike.

Gymnázium Park mládeže 5, Košice, Slovenská akademická asociácia pre medzinárodnú spoluprácu, Štátny inštitút odborného vzdelávania.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM