Správy

Pacienti s covidom pribúdajú aj v Šaci. Nemocnica pripomína dôležitosť očkovania

Všetci pacienti na pľúcnej ventilácii v nemocnici Šaca sú nezaočkovaní.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti s covidom pribúdajú aj v Šaci. Nemocnica pripomína dôležitosť očkovania
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Počet pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici v košickej Šaci sa postupne zvyšuje. V súčasnosti v nej poskytujú zdravotnú starostlivosť 19 pacientom na kyslíku, traja pacienti sú na umelej pľúcnej ventilácii a jeden na vysokoprietokovej terapii.

Väčšina nezaočkovaných

Informoval o tom v utorok (9. 11.) riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák s tým, že „covidová situácia v regióne naďalej kulminuje“. „V tejto súvislosti by som chcel opätovne poukázať na dôležitosť vakcinácie, pretože až 100 percent pacientov, ktorí vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie, je nezaočkovaných a v prípade pacientov na kyslíku hovoríme o 82 percentách. Zároveň dochádza k obmedzeniu elektívnej zdravotnej starostlivosti a prechodu na neodkladnú,“ uviedol Rusnák.

Zatvorenie kliniky

Vedenie Nemocnice Agel Košice-Šaca zároveň informovalo, že z dôvodu zabezpečenia chodu covidového oddelenia sa s platnosťou od piatka (12. 11.) uzatvára klinika liečebnej rehabilitácie a v prevádzke zostane len jej ambulantná zložka.

V nemocnici naďalej platí zákaz návštev a každý pacient pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia musí mať riadne prekryté horné cesty dýchacie použitím respirátora FFP2

Očkovacie centrum

Nemocnica pripomína, že vakcinačné centrum na Poliklinike vo Vstupnom areáli U. S. Steel je v prevádzke každý utorok a piatok v čase od 7.00 do 15.00 hod. Očkuje sa vakcínou Comirnaty od výrobcu Pfizer/BioNTech registrovaným aj neregistrovaným záujemcom.

V prípade záujmu o očkovanie je potrebné vyplniť registračný formulár na portáli www.korona.gov.sk. Záujemcovia môžu prísť aj bez registrácie, musia mať ale odporúčanie od lekára a pred príchodom si overiť, či na daný deň nie je naplnená kapacita registrovanými záujemcami. Túto informáciu bude nemocnica zverejňovať na sociálnych sieťach deň vopred.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM