Eva Mikulová Správy Samospráva

Pandémiu využila župa na rekonštrukcie internátov, FOTO

Aktuálne rekonštruujú stredoškolský internát na Jedlíkovej ulici a internát na Ostrovského v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Pandémiu využila župa na rekonštrukcie internátov, FOTO
9
Galéria
Zdroj: KSK

Košická župa sa pustila do obnovy dvoch stredoškolských internátov v krajskom meste. Komplexnou rekonštrukciou za 1 545 000 eur prechádza školský internát na Jedlíkovej 11 v Košiciach, ktorý patrí Strednej odbornej škole Józsefa Szakkayho – Szakkay József Szakközépiskola.

Výmena okien a nové zariadenie

V týchto dňoch ukončili i rekonštrukciu na školskom internáte Strednej odbornej školy Ostrovského 1 Košice za 178 000 eur.

Na internáte SOŠ Józsefa Szakkayho – Szakkay József Szakközépiskola je obnova rozdelená do dvoch fáz. Tento rok opravili chlapčenský blok a vymenili okná na dievčenských izbách.

Ubytovaní na chlapčenskom bloku sa po prázdninách vrátia do čerstvo vymaľovaných priestorov s novou elektroinštaláciou, svietidlami, oknami či podlahovou krytinou. V pláne opráv je aj schodisko a kanalizácia.

Škola využila pandémiu COVID-19 vo svoj prospech tak, aby mali žiaci nové priestory izieb pripravené do začiatku školského roka 2020/2021.

Budúci rok bude komplexná rekonštrukcia pokračovať v dievčenskom blo­ku.

Rovnako z 80. rokov pochádza aj školský internát Strednej odbornej školy Ostrovského 1, Košice, kde sa začala rekonštrukcia na začiatku tohto roka.

Doposiaľ na jednej izbe bývali aj štyria žiaci, po novom môžu byť ubytovaní dvaja, maximálne traja. To si vyžadovalo stavebné úpravy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM