Aktualizované Správy

Pápež František na štadióne Lokomotíva rozdával úsmevy: Vítali ho tisíce mladých, VIDEO

Hlava katolíckej cirkvi prešla cez zaplnený štadión v papamobile, z ktorého zdravila účastníkov. Stretnutie bolo určené najmä pre mladých ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Pápež František na štadióne Lokomotíva rozdával úsmevy: Vítali ho tisíce mladých, VIDEO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Pápež František prišiel v utorok popoludní na stretnutie s mládežou na košickom štadióne Lokomotíva. Na podujatí ho privítalo viac ako 20 000 prevažne mladých ľudí, nechýbajú však ani staršie generácie. Brány štadióna otvorili pre účastníkov stretnutia už o 8.00 hod., v rámci programu sa konala aj dopoludňajšia svätá omša.

Hlava katolíckej cirkvi prešla cez zaplnený štadión v papamobile, z ktorého zdravila účastníkov. Program stretnutia tvoria svedectvá mladých, dialóg so Svätým Otcom a jeho príhovor. Hymnou je skladba Zdvíhajme svet.

Stretnutie je prioritne určené pre mladých vo veku od 15 do 30 rokov, v dave je však aj množstvo starších ľudí. Účastníci museli prejsť bezpečnostnými kontrolami. Na štadióne sú rozmiestnení na trávnatej ploche a v sektoroch po obvode s miestami na sedenie

Pápež v utorok navštívil aj Prešov, kde odslúžil liturgiu sv. Jána Zlatoústeho, a v Košiciach sa na sídlisku Luník IX stretol s rómskou komunitou. Z Košíc zamieri podvečer letecky späť do Bratislavy.

Zdroj: TASR/Roman Hanc

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM