Lenka Fedorová Rôzne

Parkovacie miesta z dielne EEI: Koľko ich stihli v Košiciach vybudovať a aký bol plán?

Rezidentské parkovanie v Košiciach ma na starosti známa firma EEI. Koľko nových parkovacích miest stihla za posledné roky vybudovať?

Ilustračný obrázok k článku Parkovacie miesta z dielne EEI: Koľko ich stihli v Košiciach vybudovať a aký bol plán?
Zdroj: Dnes24.sk

13. júna minulého roku odklepli košickí poslanci na rokovaní mestského zastupiteľstva rozšírenie zón plateného parkovania. Aj napriek konfliktom, ktoré rozšírenie spoplatnených zón sprevádzali zostáva firma naďalej v Košiciach. Koľko parkovacích miest sa jej za posledné roky podarilo vybudovať?

„Novovybudované parkovacie miesta boli zrealizované v celkovom počte 69 parkovacích miest,“ uviedlo vedenie mesta v odpovedi na interpeláciu košického mestského poslanca Miloša Ihnáta.

Ako sa ďalej v odpovedi uvádza, k vybudovaniu nových parkovacích miest došlo v lokalitách Krivá, Fibichova, Jantárová, Rosná, Skladná, Mlynárska, Vojenská, kpt. Nálepku, Slovenskej jednoty, Jiskrova a Turzova.

„Ďalšie parkovacie miesta sú vo výstavbe na základe právoplatných povolení s celkovým počtom 220 nových parkovacích miest,“ uzavrelo v odpovedi vedenie mesta.

Podľa posledných zverejnených informácií firmy EEI, parkovacích miest postupne pribúda. Po ústupe zimy a nepriaznivého počasia sa stavebné práce zintenzívnili. Ich napredovanie však podľa mediálneho zástupcu spoločnosti EEI Karola Wolfa stále závisí od procesu schvaľovania stavebných povolení.

"Počet 1500 nových parkovacích miest bol a stále ostáva našou ambíciou, preto dané počty navyšujeme a hľadáme ďalšie riešenia. Ide však o to, že ako sa ten projekt vyvíja a ako sa ukazuje, v ktorých lokalitách a kde je reálna potreba parkovacích miest a kde by to bolo zbytočné, tak o tom vlastne diskutujeme s mestom. Pokiaľ to bude možné, tak my tie parkovacie miesta vybudujeme. V tejto chvíli je však tá situácia takáto,“ vysvetlil pred časom Wolf.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM