Rôzne

Pekný čin zamestnancov košickej nemocnice: Pre pacientov darujú vlastnú krv!

Pracovníci košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura sa rozhodli dobrovoľne darovať krv pre pacientov, a to pri príležitosti okrúhleho jubilea Štátnej nemocnice v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Pekný čin zamestnancov košickej nemocnice: Pre pacientov darujú vlastnú krv!
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: TASR

Zamestnanci Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice si darovaním krvi pre pacientov symbolicky pripomenú 24. jún 1924, kedy bola založená Štátna nemocnica v Košiciach na Rastislavovej ulici. Urobia tak dnes 24. júna, presne v deň okrúhleho jubilea nemocnice, a to v spolupráci s Národnou transfúznou službou v Košiciach (NTS).

Dobrovoľným darovaním krvi chcú pracovníci nemocnice preukázať, že sú užitoční pre spoločnosť nielen priamo pri výkone svojej profesie, ale dokážu urobiť pre záchranu zdravia a životov svojich pacientov viac. „Najmä v čase letných dovoleniek sa zásoby najcennejšej krvi rýchlo míňajú, preto by som bol rád, keby túto dobročinnú aktivitu našej nemocnice v spolupráci s NTS, podporili nielen naši zamestnanci, ale aj široká verejnosť. Darovanie krvi považujem za prospešnú a humánnu pomoc ľuďom chorým, po úrazoch i transplantá­ciách,“ vyzýva riaditeľ UNLP Košice Ladislav Rosocha.

Medzi prihlásenými zamestnancami sú pravidelní darcovia krvi, ale tiež prvodarcovia. Odberové miesta v areáli UNLP Košice budú k dispozícii od 8.00 h na Rastislavovej ulici v mobilnej jednotke NTS, Pavilón zdravia (XXVIII. pavilón), 1. poschodie a na Triede SNP na pracovisku NTS na prízemí poliklinickej časti UNLP Košice.

Oslavy zrodu nemocnice pred 90 rokmi, v pravom zmysle, prepuknú na jeseň, kedy sú naplánované viaceré zaujímavé podujatia nielen vnútri nemocnice, ale i mimo nej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM