Michal Lendel Správy

Peniaze na šport v meste: Košice sa chystajú na prípravu futbalového stánku

Mesto vyčlenilo zo svojho rozpočtu dovedna 600 000 eur na fungovanie klubov a športových podujatí v metropole slovenského východu. Okrem toho sa majú podmienky športu zlepšiť aj projektom výstavby nového mestského futbalového štadióna.

Ilustračný obrázok k článku Peniaze na šport v meste: Košice sa chystajú na prípravu futbalového stánku
Zdroj: TASR

Na mestskom zastupiteľstve bolo koncom minulého roka prijaté uznesenie, že mesto bude každoročne prispievať na výchovu mládeže v tíme MFK Košice sumou 300-tisíc eur po dobu 10 rokov. Ako Košice 24 informoval námestník primátora Ján Jakubov, na základe podpísanej dohody a prijatého uznesenia je mesto povinné každoročne túto dotačnú čiastku zapracovať do svojho rozpočtu.

Dotácie na šport v meste

Okrem spomínaného futbalu sú podporované aj iné športy. „Mesto Košice prijalo pre rok 2014 celkovo 100 žiadostí o poskytnutie dotácie, 33 žiadostí z Fondu mládežníckeho športu na kolektívne športy, 38 žiadostí z Fondu mládežníckeho športu na individuálne športy a 29 žiadostí z Fondu športových aktivít,“ uviedol námestník primátora, pričom dodal, že ide o kolektívne, ale aj individuálne športy.

Z Fondu športových aktivít podporia Košice i významné akcie ako je Medzinárodný maratón mieru, Medzinárodný atletický míting, Európsky pohár vo vodnom lyžovaní a podobne. Suma v rozpočte Mesta Košice pre tieto športové kluby a ich športové aktivity je v roku 2014 vo výške 300 000 eur.

Stavba nového futbalového stánku!

Okrem priamych finančných dotácií si dáva mesto za cieľ pomôcť športu v Košiciach aj prostredníctvom zlepšovania podmienok jeho fungovania. Momentálne jednou z týchto aktivít bude i príprava výstavby nového mestského futbalového štadióna.

„Je potrebné si uvedomiť, že mesto Košice, ako druhé najväčšie na Slovensku, má v súčasnosti jeden jediný funkčný futbalový štadión, staručkú Lokomotívu Košice, ktorá len s výnimkami spĺňa kritériá na našu najvyššiu futbalovú ligu a na medzinárodné zápasy,“ povedal Jakubov, podľa ktorého s finančnou pomocou 4 milióny eur od vlády a s finančnými prostriedkami ďalších subjektov, možno Mesta Košice, Košického samosprávneho kraja a ďalších, chce mesto vybudovať skromný ale dôstojný futbalový stánok. „Futbal je tak vážny športový fenomén na celom svete, že Mesto Košice si jeden dôstojný futbalový stánok zaslúži,“ dodal námestník primátora.

Foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM