Michal Lendel Krimi

Pes košických policajtov si zaslúži odmenu: Aha, ako Felo v meste vypátral autičkára!

V pondelok o 2:20 hodine boli vyslané policajné hliadky na ulicu Cyklistickú v Košiciach, kde došlo k vlámaniu do Fiatu Ducato. Majiteľ (46) vozidla vyrušil pri krádeži dvoch mužov, ktorí sa dali na útek. Policajti od oznamovateľa zistili popis mužov, ich oblečenia a ihneď prehľadávali okolie.

Ilustračný obrázok k článku Pes košických policajtov si zaslúži odmenu: Aha, ako Felo v meste vypátral autičkára!
Zdroj: Dnes24.sk

Pátracia akcia

Ako uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó, na miesto činu bol nasadený aj policajný psovod so služobným psom Felom na vypracovanie pachovej stopy. Cvičený pes sledoval stopu od auta smerom dole po Cyklistickej ulici, k ulici Cesta pod Hradovou. Pachová stopa ho viedla cez dve ulice asi sto metrov, kde vošiel do uličky a pokračoval po stope k obytným blokom. Po ďalších asi sto päťdesiatich metroch na konci parkoviska služobný pes zabočil vľavo za bloky. Tam za kopou z europaliet vystopoval sivý vak.

„Policajti následne za blokom spozorovali osoby zodpovedajúce popisu poškodeného, ktoré sa ihneď dali na útek. Jednu z podozrivých osôb košickí policajti zaistili pomocou služobného psa, druhej sa podarilo ujsť,“ povedal Szabó. Pomocou psa, prepátrali okolie trasy úteku a na zemi za blokmi zaistili dve USB kľúče a jedno kladivko na rozbíjanie autoskiel.

Ďalšie obvinenia

„Zadržaný Košičan sa policajtom ku krádeži priznal, nebola to však jeho prvá krádež,“ ozrejmil hovorca. Poverený príslušník obvinil 25-ročného Tomáša z doposiaľ troch krádeží. Podľa polície pri poslednej akcii, po ktorej bol zadržaný, rozbil sklenenú výplň na dverách vozidla fiatu a z auta ukradol autorádio a USB kľúč, spôsobená škoda doposiaľ nebola vyčíslená.

„Obvinený sa deň predtým, v nedeľu, medzi 18:00 a 2:00 hodinou dňa 24.2.2014 v Ko­šiciach obdobným spôsobom vlámal do dvoch vozidiel,“ doplnil hovorca. Podľa polície na Gerlachovskej ulici z Felície, odcudzil autorádio, ku škode pre majiteľa vo výške 145 eur a na ulici Cesta pod Hradovou sa vlámal do auta značky Seat Ibiza, ukradol autorádio a dva USB kľúče.

Muži zákona intenzívne pracujú na objasnení ďalších vykradnutých vozidiel a preto nevylučuje, že počet obvinení u Tomáša ešte môže narásť, po jeho komplicovi pátra. V prípade dokázania viny za prečin krádeže je možné uložiť trest odňatia slobody až na dva roky.

Foto: ilustračné

Psí hrdina Felo: Pomáhal vypátrať autičkára
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM