Lukáš Zavacký Správy

Plánovaná športová multifunkčná hala na Terase: Práce ešte neodštartovali, čo na to investor?

Začiatkom roka 2015 sa schválila výstavba multifunkčnej haly s gymnastickou časťou na Terase. Na pozemku sa však nič nezačalo robiť. Vyjadrenie poskytol investor.

Ilustračný obrázok k článku Plánovaná športová multifunkčná hala na Terase: Práce ešte neodštartovali, čo na to investor?
Zdroj: TASR

Spoločnosť ŠK UNI KOŠICE s.r.o. sa v uvedenom období rozhodla zrealizovať projekt za 600 tisíc eur z vlastných a úverových zdrojov, ale tiež z prostriedkov Európskej únie. Mesto jej poskytlo prenájom pozemku za 1 euro ročne na dobu 25 rokov.

Čítajte tiež: Smelé plány košickej radnice: Na Terase má vyrásť nová športová hala, pozrite koľko nás to bude stáť

Plán odštartovania výstavby zaostáva, podľa materiálu schváleného košickými poslancami, o viac ako rok. Hala sa podľa vtedajších slov investora mala dokončiť v roku 2017, prípadne 2018. Preto sme sa na neho obrátili.

„Momentálne sa vydalo stavebné povolenie pre výstavbu multifunkčného športového gymnastického centra. Teda v najbližších dňoch sa začína s prácami. Predpokladaný dátum ukončenia stavby je december 2016. Našou snahou bude tento termín ešte skrátiť,“ uviedol Ing. Jozef Štrkolec z uvedenej spoločnosti.

„Cieľom je postaviť a sprevádzkovať viacúčelový športový komplex. Súčasťou tejto haly bude aj špecializovaná gymnastická časť, nakoľko gymnastika je základným športom potrebným pre všetky jeho druhy. Slúžiť bude hlavne mládeži a pre potreby telesnej výchovy na Základnej škole Trebišovskej 10 v Košiciach,“ uvádza sa v návrhu.

Areál má pozostávať z kompletne zakrytej zateplenej stavby, čo by umožnilo jej celoročné využívanie. Jej príslušenstvo budú tvoriť priestory zázemia, a to napríklad recepcia, šatne, sprchy, fitnes, rehabilitácia, sauna a kancelárske miestnosti súvisiace s činnosťou klubu.

Využiteľná by mala byť na nasledovné športy: gymnastika, floorbal, futsal, volejbal, basketbal, nohejbal, tenis, bedminton a na exteriérovom ihrisku na tenis, streetball, minifutbal a nohejbal.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM