Alexandra Kolínská Rôzne

Ples nemocnice splnil ušľachtilý zámer: Moderný inkubátor pre novorodencov!

Nový moderný inkubátor pre novorodencov slávnostne odovzdal riaditeľ Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Ladislav Rosocha neonatologickému oddeleniu UNLP. Inkubátor zakúpili z výťažku finančnej zbierky charitatívneho plesu UNLP, na ktorom sa vyzbieralo 11 485 eur.

Ilustračný obrázok k článku Ples nemocnice splnil ušľachtilý zámer: Moderný inkubátor pre novorodencov!
Zdroj: TASR

Podľa jeho slov sa v tomto prípade úplne potvrdzujú slová o spojení príjemného s užitočným. „Ak to bude takto prospešné, budeme plesať aj naďalej, ale hlavne môžu plesať pracovníci neonatologického oddelenia a naši malí pacienti,“ povedal riaditeľ UNLP. Dodal, že takýto ples už po druhýkrát splnil svoj ušľachtilý zámer. Pritom pevne verí, že na budúci rok charitatívna idea osloví aj ďalších prispievateľov. „Vývoj techniky neustále napreduje a my s ním chceme držať tempo.“

Neonatologické oddelenie teraz využíva už tri plnohodnotné inkubátory novšieho typu. "Využijeme ho na starostlivosť o predčasne narodené deti, ale slúžiť bude aj pre deti s nízkou pôrodnou hmotnosťou či pre novorodencov s ťažkosťami, u ktorých je potrebná liečba kyslíkom,“ povedala primárka oddelenie Jaroslava Capová.

Podľa jej slov na tomto oddelení príde na svet najviac novorodencov v rámci Košického i Prešovského kraja. „Je to 1700 až 1760 novorodencov ročne. Z nich asi 200 potrebuje starostlivosť v inkubátore,“ spresnila primárka. Vysoko ocenila dnešný dar, ktorý podľa nej spĺňa najvyššie kritériá a nielen uľahčuje prácu personálu, ale zvyšuje aj komfort najmenším pacientom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM