Hokej

Po 20 rokoch mimo prvej šestky. Oceliari musia o play off bojovať

Hráči HC Košice nemajú túto sezónu istotu účasti v play off. Čaká ich predkolo.

Ilustračný obrázok k článku Po 20 rokoch mimo prvej šestky. Oceliari musia o play off bojovať
Zdroj: TASR/František Iván

Prvýkrát od roku 2000 sa hokejisti HC Košice neumiestnili do 6. miesta v základnej časti najvyššej súťaže a čaká ich predkolo play off. O šancu umiestniť sa v prvej polovici tabuľky prišli po prehre s Detvou 2:3.

„O šestku sa hrá inak. Potrebovali sme vyhrať, žiaľ, nepodarilo sa. Teraz sa musíme pripraviť na to, čo nás čaká,“ poznamenal kapitán Michal Chovan.

Bude to boj

Košický klub mal pred sezónou 2020/2021 skromnejšie ambície než v predošlých ročníkoch. Finančné problémy vyplývajúce aj z neistoty súvisiacej s pandémiou sa podpísali pod zloženie kádra, pred ktorým napokon nestáli najvyššie méty. Hlavnou bola najmä účasť v play off, pričom istotu predstavovala účasť v prvej šestke.

Do tej sa „oceliari“ napokon nevošli, keďže v kľúčovom zápase s Detvou prehrali. „Za seba poviem, že pre mňa osobne je to veľké sklamanie. Musíme položiť srdce na ľad, vyhrávať osobné súboje, tlačiť sa do bránky a byť silní v predbránkovom priestore. Dnes sme na to nemali a to rozhodlo,“ konštatoval tréner HC Košice Marcel Šimurda.

Ten pred mesiacom vymenil Jana Šťastného na pozícii hlavného trénera, čo mal byť impulz vedenia klubu do bojov o play off. Košičania získali pod Šťastným 59 bodov zo 120 možných a 50-percentnú úspešnosť má zatiaľ aj Šimurda (12 bodov z 24 možných).

Prvýkrát po 20 rokoch

Oceliari ešte môžu v prípade nedeľňajšieho víťazstva v Nových Zámkoch a prehry Trenčína v Poprade poskočiť na 7. miesto. Tým by zopakovali umiestnenie zo sezóny 1999/2000, od ktorej boli po základnej časti vždy na vyšších priečkach. Trenčín však podal námietku pre nedodržanie limitu pre mladých hráčov v extraligovom zápase zo strany HK Dukla Michalovce v piatkovom (19. 3.) stretnutí a po prípadnej kontumácii môže mať o tri body viac a tak aj šancu ešte predbehnúť Detvu.

„Detvu sme potrebovali zdolať, žiaľ, nestalo sa. Teraz sa musíme pripraviť na to, čo príde. Čaká nás najdôležitejšia časť sezóny. V predkole to môže byť ešte náročnejšie než v play off,“ poznamenal kapitán HC Košice Michal Chovan.

Vylepšiť si dojem zo sezóny môžu Košičania postupom z predkola play off. V ňom budú čeliť jednému z dvojice Nové Zámky, Banská Bystrica. Zároveň majú istotu, že úvodné dva zápasy a aj prípadný piaty rozhodujúci, budú hrať na domácom ľade. Série hrané na tri víťazné stretnutia sa začnú v stredu 24. marca.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM