Alexandra Kolínská Samospráva

Po búraní prichádza výstavba: Na Luníku IX vyrastá nová bytovka

Na Luníku IX bolo zbúraných už šesť bytových domov, pretože mali narušenú statiku. Zdemolovali si ich samotní obyvatelia. Na Hrebendovej ulici pomaly vyrastá nová bytovka, no budúci nájomníci musia splniť prísne podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Po búraní prichádza výstavba: Na Luníku IX vyrastá nová bytovka
Zdroj: TASR

Košické sídlisko Luník IX sa po búracích prácach dočkalo aj výstavby nového bytového domu. Ako uviedol Miroslav Sambor z komunikačného oddelenia Magistrátu mesta Košice, nový dom vyrastá na Hrebendovej ulici, na mieste bývalého zbúraného domu.

„Výstavba je realizovaná v rámci projektu Nájomný bytový dom pre marginalizované komunity, Luník IX, ktorý je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85 percent z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške desiatich percent zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky,“ dodal Sambor s tým, že celkové náklady na výstavbu sa vyšplhajú na 562 348 eur.

„Cieľom projektu je zlepšenie úrovne bývania marginalizovanej komunity a posilnenie občianskej vybavenosti regeneráciou sídla Luník IX výstavbou trojpodlažného nájomného bytového domu za účelom zabezpečenia bývania v bežnom štandarde. V objekte bude k dispozícii celkovo 12 bytových jednotiek pre asi 60 obyvateľov,“ doplnil.

V novom dome dostanú nájomné zmluvy len tí občania z Luníka IX, ktorí nemajú žiadne záväzky voči mestu, pracujú, majú tu trvalý pobyt a sú to rodiny s deťmi. Výstavba bytového domu by mala byť ukončená v októbri tohto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM