Krimi

Po opitom vodičovi, ktorý chcel ujsť, musela polícia strieľať

Policajt použil služobnú zbraň na zastavenie auta vodiča, ktorý nerešpektoval opakované výzvy, 56-ročný Košičan mal v dychu 2,88 promile alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Po opitom vodičovi, ktorý chcel ujsť, musela polícia strieľať
Zdroj: Dnes24.sk

K incidentu došlo v pondelok 6. augusta po 13.30 h v mestskej časti Košice-Pereš. Vodič nerešpektoval opakované výzvy policajta na zastavenie a auto nasmeroval proti jednému z policajtov, ktorý sa rukami odrazil od kapoty vozidla. „Muž potom zastavil, po opakovaných výzvach na zastavenie vozidla a vypnutie motora však vozidlo opätovne nasmeroval na zakročujúcich policajtov, pričom jeden z nich sa opäť rukami odrazil od kapoty auta a pokúsil sa otvoriť dvere na strane vodiča, čo sa mu však nepodarilo,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Strelili do kolesa

V zmysle zákona bola použitá služobná zbraň. Výstrel zasiahol koleso vozidla, ale vodič aj napriek tomu auto nezastavil a ďalej pokračoval v jazde, zastavil až vo dvore jedného z rodinných domov. „Z vozidla vystúpil a utekal na druhú stranu pozemku, kde bol zadržaný hliadkami Policajného zboru. Pretože muž kládol aktívny odpor, boli voči nemu použité donucovacie prostriedky,“ doplnila Ivanová.

Muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach ho obvinila z trestného činu útoku na verejného činiteľa spáchaného v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a zároveň spracovala podnet na jeho väzobné stíhanie. Ako Ivanová dodala, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM