Eva Mikulová Krimi

Po telefóne tvrdil starenke, že je jej príbuzný a vylákal od nej 15-tisíc eur

Policajti v Košiciach v uplynulých dňoch zaznamenali podvodné konanie doposiaľ neznámeho páchateľa, ktorý vylákal od 73-ročnej dôchodkyne peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Po telefóne tvrdil starenke, že je jej príbuzný a vylákal od nej 15-tisíc eur
Zdroj: TASR

Páchatelia trestnej činnosti páchanej na senioroch  vopred premysleným spôsobom okrádajú dôverčivých seniorov pod zámienkami rôznych emotívnych príbehov.

Policajti v Košiciach v uplynulých dňoch zaznamenali podvodné konanie doposiaľ neznámeho páchateľa, ktorý vylákal od 73-ročnej dôchodkyne peniaze pod zámienkou , že je rodinný príslušník a potrebuje požičať peniaze.

„Dôverčivej starenke telefonoval, že jej jej rodina a volá sa Miro, pričom potrebuje pomoc, a že je momentálne s riaditeľom banky a potrebuje požičať 15.000 eur. Dôverčivá starenka sa vybrala do banky a zo svojho účtu vybrala finančnú hotovosť na základe telefonických pokynov páchateľa s tým, že pre peniaze si príde jeho kamarát a „Miro“ jej vráti peniaz čím skôr,“ infprmovala nás krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Neznámemu mužovi peniaze odovzdala a čakala. Keď sa peňazí nedočkala, zavolala Mirovi, rodinnému príslušníkovi. Ten jej vysvetlil, že jej netelefonoval a  sa stala obeťou trestného činu.

Polícia prípad vyšetruje ako zločin podvodu a po páchateľovi intenzívne pátra.  

Polícia apeluje na rodinných príslušníkov, susedov, starostov, ktorí prichádzajú do kontaktu s osamelo žijúcimi staršími osobami, aby ich upozornili na takéto podvodné konanie páchateľov.

Aby si dôveryhodnosť telefonátov overili u najbližších príbuzných okamžite!

„Pri objasňovaní týchto prípadov, polícia uvíta aby občania kontaktovali políciu na známom bezplatnom čísle „158“ už pri prvých náznakoch, že ich chce niekto uviesť do omylu a pripraviť o peniaze. A to aj vtedy, ak by sa podvodné konanie nepreukázalo,“ dodáva J. Mesárová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM