Rôzne

Po Triede SNP prešla skúšobne prvá električka. Pozor na chystané dopravné obmedzenia

Po Triede SNP v Košiciach, ktorú v rámci modernizácie električkových tratí (MET) rekonštruujú, prešla skúšobne prvá električka.

Ilustračný obrázok k článku Po Triede SNP prešla skúšobne prvá električka. Pozor na chystané dopravné obmedzenia
Zdroj: TASR

V rámci štvrtkového kontrolného dňa riaditeľ košického závodu Eurovia SK Štefan Bálint uviedol, že práce v rámci MET napredujú v súlade s harmonogramom. Pripravujú sa na krátkodobé uzavretie dvoch komunikácií. Na nevyhnutné práce chcú využiť predovšetkým jarné školské prázdniny, ktoré začnú v pondelok (26.2.).

Dopravné obmedzenia

Ako prvý uzavrú v piatok (23.2.) po rannej dopravnej špičke ľavý odbočovací jazdný pruh pri Steel aréne v smere ku križovatke s Kuzmányho ulicou. Motoristi tak nebudú môcť odbočiť na križovatke zo Štúrovej do Kuzmányho ulice vľavo. Uzávera z dôvodu výkopových prác kvôli kanalizácii, by ale mala trvať len niekoľko dní.

„Takéto nevyhnutné práce musíme urobiť aj v čiastočne uzavretom úseku Štúrovej ulice, od Toryskej ku križovatke Idanská – Dunajská – Moldavská cesta. V pondelok (26.2.) takisto po rannej dopravnej špičke preto celkom uzavrieme protismerný jazdný pruh od Moldavskej cesty smerom k Steel aréne, ktorý bude ale až do spomínanej uzávery stále prejazdný. Návrh, s ktorým prišiel investor stavby, teda mesto Košice, nám veľmi pomôže. Samozrejme, jazdný pruh po asi dvoch či troch dňoch opäť otvoríme pre motoristov,“ uviedol Bálint s tým, že po sprejazdnení celej Triedy SNP pre dopravu v plnom profile, uzavrú spomínaný protismerný jazdný pruh úplne, a to až do ukončenia modernizácie celej tejto ucelenej časti stavby.

Prvé skúšobné jazdy

Vo štvrtok popoludní absolvovala prvé skúšobné jazdy po celej zmodernizovanej trati na Triede SNP električka. Dopravný podnik mesta Košice už odskúšal aj funkčnosť nového trakčného vedenia. V oboch prípadoch skúšky dopadli veľmi dobre, bez akýchkoľvek problémov.

Asfaltovanie jednotlivých časti Triedy SNP závisí podľa jeho slov iba od počasia. „Momentálne dláždime nástupištia pre cestujúcich, chceli by sme stihnúť ešte zaživicovať priechody pre chodcov. Spravený a otvorený je prejazd križovatky Ružínska – Trieda SNP – Laborecká a robíme zastávky MHD pri "novej“ nemocnici," dodal Bálint.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM