Webnoviny - Rôzne

Po zlúčení pobočiek v Košiciach SP prepustí 67 ľudí

Plánované zlúčenie pobočiek Sociálnej poisťovne (SP) Košice a Košice - okolie do jednej pobočky by malo viesť k prepusteniu 67 zamestnancov.

Vyplýva to z návrhu na zlúčenie pobočiek Sociálnej poisťovne v Košiciach, ktorý už prerokovala aj dozorná rada SP. Z 276 zamestnancov, ktorí pracujú na pobočkách Košice a Košice – okolie, tak má na zlúčenej pobočke pre Košice zostať pracovať 209 osôb. Zlúčením pobočiek sa podľa materiálu dosiahne v roku 2011 odhadovaná úspora prevádzkových a bežných výdavkov správneho fondu Sociálnej poisťovne v sume 896,4 tis. eur. V najväčšej miere má ísť o úsporu na mzdách a poistnom po prepustených zamestnancoch. Zároveň by sa malo v Košiciach vytvoriť klientske centrum a posilniť vysunuté pracovisko v Moldave nad Bodvou pre územný obvod okresu Košice – okolie.

„Realizácia modelu vytvorenia jednej pobočky v košickom regióne so sídlom v Košiciach za podmienky vytvorenia klientskeho centra v meste Košice a jedného vysunutého pracoviska v Moldave nad Bodvou pre územný obvod okresu Košice – okolie je racionálne a efektívne riešenie nielen pre Sociálnu poisťovňu, ale aj pre potreby verejnosti,“ uvádza sa v materiáli. Na vysunutom pracovisku v Moldave nad Bodvou v súčasnosti pracujú štyri dni v týždni štyria zamestnanci, pričom zabezpečujú výkon činnosti pre dôchodkové poistenie, poistenie v nezamestnanosti a garančné poistenie. „Navrhujeme prebudovať vysunuté pracovisko na komplexný výkon sociálneho poistenia s celotýždňovou prevádzkou,“ uvádza poisťovňa. Počet zamestnancov vysunutého pracoviska by sa mal zvýšiť zo 4 na 11. Pre realizáciu tohto zámeru bude podľa poisťovne nevyhnutné rozšíriť v meste Moldava nad Bodvou existujúce priestory, prípadne nájsť nové, vyhovujúce priestory.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM