Zuzana Vajayová Rôzne

Počas Dňa narcisov sa vyzbieralo takmer milión eur

Oficiálny výsledok 15. ročníka Dňa narcisov na Slovensku predstavuje sumu 965.270,43 eura, čo je najvyššia suma, ktorú sa podarilo počas jeho 15-ročnej histórie u nás vyzbierať.

Pre TASR to uviedla PR a projektová manažérka Ligy proti rakovine (LPR) Martina Myjavcová.

Dodala, že Liga proti rakovine používa finančné prostriedky z výnosu Dňa narcisov na realizovanie a financovanie vlastných projektov a programov pre onkologických pacientov, na vzdelávanie a prevenciu. „Nezanedbateľná je však aj podpora zdravotníckych a nemocničných zariadení, hospicov či paliatívnych oddelení nemocníc prostredníctvom financií venovaných na nevyhnutné prístrojové vybavenie i podpora klinických a výskumných projektov,“ uviedla Myjavcová.

Na sekretariát Ligy proti rakovine prišlo 63 žiadostí o podporu rôznych projektov súvisiacich s oblasťou jej pôsobenia – psychosociálnou podporou onkologických pacientov, projektmi smerujúcimi k rozvoju informovanosti, výchovy i prevencie či zamerané na podporu klinických a výskumných projektov, prístrojové vybavenie, zlepšenie diagnostiky a liečby. Žiadosti bude posudzovať Generálna rada Ligy proti rakovine na svojom zasadnutí 24. mája.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM