Správy

Počet pozitívne testovaných v U. S. Steel vzrástol, výroba nie je ohrozená

V košických oceliarňach U. S. Steel zaznamenali po víkendovom testovaní 137 zamestnancov s pozitívnym výsledkom testu na nový koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Počet pozitívne testovaných v U. S. Steel vzrástol, výroba nie je ohrozená
Foto: Veronika Hunyadiová

V pondelok (2. 11.) výroba podľa hovorcu podniku Jána Baču pokračovala bez problémov aj po výmene zmien.

„V priebehu dňa nám nadriadení z jednotlivých pracovísk hlásili ďalších zamestnancov s pozitívnym testom. Na záver dňa to bolo spolu 137 pozitívnych prípadov. Priebežne sa tiež vracajú do práce ďalší preliečení,“ uviedol Bača.

Vyliečili sa 70 zamestnanci

Zamestnanci oceliarní po víkendovom testovaní nastúpili v pondelok ráno podľa plánovaných rozvrhov zmien. „Nezaznamenali sme žiadne problémy, pretože využili možnosť testovať sa hlavne v mieste svojho bydliska. Majstri od rána začínajú pracovné zmeny bezpečnostnou päťminútovkou, ktorej súčasťou je aj prezentácia negatívnych testov,“ uviedol hovorca v pondelok dopoludnia.

Informoval vtedy, že počet zamestnancov s aktuálnym pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 stúpol za uplynulý víkend o 56. „To znamená, že registrujeme sumárne za podnik 125 pozitívnych prípadov,“ uviedol s tým, že ďalších viac ako 70 sa už do práce vrátilo po preliečení.

Oceliarne avizovali, že zamestnanci sa pred rannou zmenou budú musieť preukázať negatívnym testom na COVID-19, inak nebudú môcť nastúpiť do práce. U. S. Steel Košice vrátane dcérskych spoločností má zhruba 9 500 zamestnan­cov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM