Michal Lendel Správy

Pocta pre hovorkyňu Košíc: Martina Viktorínová nominovaná na Hovorcu roka!

Prestížna anketa má svojich finalistov. Medzi nominovanými má svoje želiezko v ohni aj košický magistrát, keď sa v kategórii Samospráva a neziskový sektor objavila Martina Viktorínová. Zaujímavý bude aj boj o hovorcovskú Malinu, kde je favoritom hovorca prezidenta.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre hovorkyňu Košíc: Martina Viktorínová nominovaná na Hovorcu roka!
Zdroj: TASR

Vo finálovej nominácii aj košický zástupca…

Nominácie na Hovorcu roka 2013 sú už známe. Rozhodla o tom dvanásťčlenná odborná porota. Definitívne výsledky víťazov v jednotlivých kategóriách budú slávnostne vyhlásené 11. októbra na Made in Media Party, informovala Lenka Bosá z Asociácie hovorcov Slovenska (AHS).

Porotcovia z radov novinárov vyberali z osôb, ktoré spĺňajú podmienky štatútu ankety. „Porotcovia nominujú v každej z kategórií jedného až troch kandidátov na ocenenie. Porota následne rozhodne o nominačnom "short“ liste," vysvetlil predseda AHS Ján Orlovský.

Medzi nominovanými v kategórii Samospráva a neziskový sektor za rok 2013 je aj hovorkyňa mesta Košice Martina Viktorínová. Tá o tento primát zvedie tuhý boj s bratislavskými kolegami a hovorkyňou Greenpeace Luciou Szabovou.

Malina za hovorcovský antivýkon…

Okrem tejto kategórie prestížna súťaž hovorcov pozostáva aj z kategórií Štátna správa a štátny sektor, Privátny a komerčný sektor. Taktiež je súčasťou tejto ankety primát, ktorý ale hodnotí prácu hovorcov v negatívnom zmysle. Tzv. Malinou za hovorcovský „antivýkon“ porotcovia odmeňujú aroganciu a hrubosť. Práve v tejto kategórii skončil medzi nominovanými aj prezidentov hovorca Marek Trubač.

Myšlienka akcie

Cieľom ankety je vyzdvihnúť prácu hovorkýň a hovorcov na Slovensku s dôrazom na ich profesionalitu a snahu o transparentnosť pri komunikácii.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM