Monika Földešiová Tlačové správy

Podnikanie v realitách: Marián Ščambora z Košíc vám prezradí, ako na to

O tom, prečo sa oplatí podnikať na licenciu v oblasti realít, sme sa porozprávali s majiteľom realitnej kancelárie v Košiciach Marianom Ščamborom.

Ilustračný obrázok k článku Podnikanie v realitách: Marián Ščambora z Košíc vám prezradí, ako na to
Zdroj: Webnoviny.sk

Čím sa Directreal vo Vašom regióne líši od konkurencie?
Líšime sa hlavne systémom práce. O.i. s každým klientom máme podpísanú Sprostredkovateľskú zmluvu o predaji alebo prenájme nehnuteľnosti. Nepredávame, čo sme nevideli, každú nami predávanú nehnuteľnosť dôverne poznáme. Ako jej fyzický stav, tak aj katastrálny. Naša prezentácia nehnuteľností napr. na internete je presná a dôsledná. Údaje, ktoré zverejníme, sú overené a pravdivé. Oproti iným RK u nás nájdete všetky dôležité informácie. Okrem fotiek robíme aj video prehliadky, alebo 3D prezentácie. Publikujeme pôdorysy nehnuteľností. Klient, ktorý si dohodne s nami obhliadku, si ide len overiť či to, čo prezentujeme, zodpovedá realite. S klientom komunikujeme priamo a na rovinu. Nesľubujeme to, čo nevieme splniť.

Aké aktivity vyvíjate v rámci svojho regiónu?
Z našich najnovších aktivít je to pripravované otvorenie kancelárie v Humennom, nakoľko naša maklérka pôsobiaca v tomto regióne dosahuje výborné výsledky a klienti sú s jej prácou veľmi spokojní. V tejto súvislosti sme koncom marca spustili v Humennom na pešej zóne prezentačnú akciu ako našich aktuálnych ponúk v tejto lokalite, tak aj kampaň na prezentáciu našej činnosti a obchodnej značky a zároveň sme Humenčanom ponúkli možnosť pracovať u nás.

Čo Vás v oblasti nehnuteľností najviac trápi vo Vašom regióne?
Je to hlavne neodborná a neprofesionálna práca niektorých tzv. „realitiek“ a ich „maklérov“, ktorí nám vo všeobecnosti robia zlé meno, ktoré sa my potom snažíme naprávať. Niektorí ľudia nás žiaľ hádžu do jedného vreca.

Prečo ste sa rozhodli pre franšízu? Aké sú jej výhody?
Po rozhodnutí vstúpiť do sveta realít, sme sa začali zaoberať analýzou podnikateľského prostredia a ekonomikou celého projektu. Od začiatku (vzhľadom na 15 ročné skúsenosti v obchode) sme zvažovali dve alternatívy: samostatné budovanie spoločnosti alebo spojenie sa so silným, etablovaným partnerom, ktorý má jasný cieľ a „rovnakú krvnú skupinu“. Vstupné investície pri oboch projektoch boli z nášho pohľadu porovnateľné, ale meno a značku a napr. aj webovú stránku v kvalite, ktorú máme k dispozícii dnes, by sme budovali a vyvíjali niekoľko rokov, atď. Rozhodnutie padlo pre franšízu. Hlavné výhody franšízy spočívajú hlavne v tom, že získate zabehnutý systém, značku a 24 hod. podporu v začiatkoch podnikania.

Akým spôsobom naberáte nových maklérov?
Tých spôsobov je niekoľko. Od inzercie, cez aktívne vyhľadávanie a oslovovanie vhodných ľudí. Nechávame si odporúčať známymi a pod.

Realitná sieť Directreal je najväčšou slovenskou sieťou realitných kancelárií, ktorá má svoje pobočky v rôznych mestách po celom Slovensku. Jedná sa o sieť s 30 kanceláriami a niekoľkoročnými skúsenosťami, ktorá počas svojho pôsobenia zrealizovala viac ako 6 000 obchodov. Svoje zastúpenie má aj v našom meste. Ako Directreal Expert nájdete v Košiciach na Alžbetinej 22.

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM