Eva Mikulová Samospráva Komunálne voľby

Podnikateľ a futbalový funkcionár Richard Havrilla kandiduje za primátora Košíc

O primátorský post majú zatiaľ záujem šiesti kandidáti. Okrem Havrillu, sú kandidátmi aj Viliam Novotný, Jaroslav Polaček, Miroslav Špak, Milan Lešňák a Martin Petruško.

Ilustračný obrázok k článku Podnikateľ a futbalový funkcionár Richard Havrilla kandiduje za primátora Košíc
Foto: Eva Mikulová

Kandidatúru na post primátora Košíc, ohlásil viceprezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Richard Havrilla v štvrtok 23. augusta. Bude ďalším nezávislým kandidátom, ale ako povedal má podporu mnohých významných Košičanov. Ich mená zverejní neskôr.

Priority sú doprava

Predstavil tiež základné témy svoje volebnej kampane. Chce sa zamerať najmä na zlepšenie dopravy a parkovania v našom meste, chce tiež vyrokovať zníženie cien tepla pre občanov mesta so spoločnosťou Teko. Zároveň prezradil, že by bol rád keby sa mu podarila naplniť vízia využitia geotermálneho prameňa v Ďurkove pri Košiciach. Jeho prioritou je i šport a ako primátor, by trval na tom, aby slušné športoviská boli na každom sídlisku.

„Mojou silnou stránkou je, že som podnikateľ a manažér. Nebol som a nie som členom politickej strany, ale som pravicovo orientovaný človek. Preto sa obklopím odborníkmi, ktorí nebudú poplatní politickým stranám. Aj svoju kampaň si budem hradiť sám, zo svojich prostriedkov. Odhadujem ju na 70 tisíc eur.“

Havrilla podniká v stavebníctve a hotelierstve, vo futbale bol medzinárodný rozhodca, od roku 2010 pôsobí aj ako predseda Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ).

Bude aj ženská kandidátka?

Kandidatúru na primátora Košíc ohlásili dosiaľ aj predseda mimoparlamentnej strany Šanca Viliam Novotný, nezávislý mestský a krajský poslanec Jaroslav Polaček, ktorý kandiduje s podporou strán SaS, OĽaNO, Sme rodina, KDH, NOVA a SMK, ďalej nezávislý mestský poslanec Miroslav Špak, starosta mestskej časti Košická Nová Ves Milan Lesňák (nezávislý) a súčasný viceprimátor Martin Petruško (Smer-SD).

Očakáva sa, že kandidatúru ešte ohlásia ďalší a šepká sa aj o jednej ženskej kandidátke, ktorá už kandidovala aj v minulých primátorských voľbách.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM