VOCH Správy

Podniky v Košiciach na Hlavnej ulici počas bordového týždňa, FOTO

V centre bordovej metropoly východu život nezastal. Niektoré podniky stále fungujú, iné radšej zavreli a majitelia sa radšej ani nevyjadrujú.

Ilustračný obrázok k článku Podniky v Košiciach na Hlavnej ulici počas bordového týždňa, FOTO
9
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Košice sú opäť bordové a nemohli sme si už niekoľko týždňov nevšimnúť prázdnejšie podniky. Do interiérov reštaurácií, barov či kaviarní je povolený vstup len kompletne zaočkovaným. Aj to len vtedy, ak sa prevádzka rozhodne pre režim plne zaočkovaných.

Pri stole môžu byť maximálne štyri osoby alebo členovia domácnosti. Rozostupy medzi stolmi musia byť dva metre. Možno aj to niektorých odrádza.

Terasy bez obmedzení, ale prázdnejšie

Ľudia sedia radšej vonku, pretože terasy sú bez obmedzení. Napriek tomu niektoré vyzerajú akoby boli zatvorené. Sedí tam len pár ľudí alebo nikto.

Terasy v exteriéri sú pri režime OTP bez obmedzení, nesmú byť „uzavreté“ a otvorenú musia mať minimálne polovicu stien. Povolený je aj okienkový predaj a rozvoz. Ak by sa rozhodla prevádzka pre režim Základ, povolený je len okienkový predaj a rozvoz bez možnosti prevádzkovať terasu.

Mnohé podniky sme oslovili, ale radšej sa ani nechceli vyjadriť k tomu, že opatrenia sa možno ešte pritvrdia. Vo vláde panuje podľa slov premiéra Eduarda Hegera zhoda na tom, že sa musí konať ráznejšie a prijať k tomu aj potrebné opatrenia.

Čítajte viac na druhej strane.

Terasy, kaviarne a reštaurácie počas bordového týždňa v metropole východu
9
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM