Lenka Fedorová Krimi

Podozrivý cudzinec na košickom kúpalisku: Čo priniesli výsledky kontroly?

Podozrivé správanie mladého Sýrčana vyvolalo v Košiciach búrlivé diskusie. Polícia vydala po dôslednej kontrole kúpaliska oficiálne stanovisko. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Podozrivý cudzinec na košickom kúpalisku: Čo priniesli výsledky kontroly?
Zdroj: Dnes24.sk

26. júla 2016 sme vás informovali o zatvorení košického kúpaliska Červená hviezda z dôvodu nahlásenie podozrivej osoby. Prezídium Policajného zboru vydalo k tejto veci oficiálne stanovisko.

"25. júla 2016 popoludní na podnet personálu kúpaliska polícia preverovala podozrenia súvisiace s osobou, ktorá bola neskôr obmedzená na osobnej slobode na košickom letisku pred odletom do Veľkej Británie. Personálom bolo polícii oznámené podozrivé správanie (fotenie na kúpalisku, ruksak) preto polícia ihneď začala preverovať informácie k osobe, jej pohybu, pobytu a vykonala bezpečnostnú a pyrotechnickú previerku kúpaliska. " uviedol v oficiálnom vyjadrení hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Podľa hovorcu sa vykonanými previerkami nepotvrdilo, že by osoba plánovala alebo chcela nejakým spôsobom ohroziť životy, zdravie alebo majetok občanov. Preto môžeme verejnosť uistiť, že priestory kúpaliska nepredstavujú žiadne bezpečnostné riziko.

Ako ďalej Slivka uviedol, ide o 36 ročného muža sýrskeho pôvodu s platným cestovným dokladom Veľkej Británie, ktorý 25. júla 2016 cestoval z Ukrajiny na Slovensko a mal v pláne odletieť z Košíc do Bristolu.

„Muž bol po obmedzení na osobnej slobode umiestnený do cely policajného zaistenia. 26. júla 2016 ráno o 6:00 hod. pri jeho kontrole napadol policajta, ktorému spôsobil zranenie tváre, za čo je už obvinený z útoku na verejného činiteľa a bude sa rozhodovať o ďalšom postupe, konkrétne, či bude podaný podnet na jeho väzobné stíhanie alebo bude stíhaný na slobode,“ uviedol na záver hovorca.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM