Eva Mikulová Krimi

Podpálil 10 kontajnerov, oheň poškodil aj tri autá. Podpaľač Peter je už v rukách polície, FOTO

Obvinený Peter je v podmienečnom treste za inú trestnú činnosť, a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Ilustračný obrázok k článku Podpálil 10 kontajnerov, oheň poškodil aj tri autá. Podpaľač Peter je už v rukách polície, FOTO
5
Galéria
Zdroj: KR PZ Košice

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Ťahanovce už obvinil z prečinu poškodzovania cudzej veci 28-ročného Petra z Košíc, ktorého na úteku z posledného miesta činu dnes krátko po polnoci zadržali ťahanovskí policajti.

Zisťujú či podpaľoval aj v minulosti

„Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený Peter, ktorý sa k činu priznal, včera 20. apríla v nočných hodinách podpálil celkovo 10 platových kontajnerov na komunálny odpad a triedený zber na Čínskej, Bukureštskej, Helsinskej a Madridskej ulici na košickom sídlisku Ťahanovce,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Požiar poškodil aj tri osobné motorové vozidlá zn. VW Passat, VW Golf a Fiat Stilo, ktoré sa nachádzali v blízkosti požiarov. Celková spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 3.700 eur.

To, či sa obvinený Peter dopustil obdobných skutkov, ku ktorým došlo v poslednom období na rôznym miestach Košíc, polícia zisťuje.

„Obvinenému Petrovi, ktorý už bol v minulosti viackrát súdne trestanému za rôznu trestnú činnosť a je toho času v podmienečnom treste za inú trestnú činnosť, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na tri roky,“ dodáva J. Mesárová.

Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a zároveň bude spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM