Eva Mikulová Správy

Podpora Fica sa v Košiciach riadne scvrkla. Komu fandí jediný mestský poslanec za Smer?

Väčšina košických členov a sympatizantov strany Smer podporuje kandidatúru Petra Pellegriniho na pozíciu predsedu strany.

Ilustračný obrázok k článku Podpora Fica sa v Košiciach riadne scvrkla. Komu fandí jediný mestský poslanec za Smer?
Zdroj: FB Ján Jakubov

Aj v košickom Smere to vrie. S prácou a vystupovaním predsedu Smer – SD Robertom Ficom nie sú spokojní mnohí jeho členovia v metropole východu.

Stranu tesne pred parlamentnými voľbami opustila i bývalá europoslankyňa Monika Smolková, ktorá patrila k zakladajúcim členom.

„Členstvo som mala pôvodne len pozastavené, ale po tlačovke R. Fica týždeň pred voľbami, v ktorej oznámil, že sa nemieni vzdať postu predsedu, som sa rozhodla zo strany vystúpiť. V tom čase vystúpilo zo strany i mnoho košických členov,“ vysvetlila pre náš portál Smolková, ktorá medzi prvými žiadala o zmenu na poste predsedu a už pred rokom otvorene začala podporovať Petra Pellegriniho.

„I keď už nie som členkou strany, vždy budem podporovať P. Pellegriniho pretože zmena je nutná, je to jediná cesta aby sa strana očistila a získala dôveru svojich voličov, ktorí boli a sú znechutení z rôznych káuz,“ dodáva.

Ján Jakubov chce zmenu

Stranu neopustil bývalý starosta mestskej časti Západ Ján Jakubov, ktorý je momentálne jediným mestským poslancom za stranu Smer. Podporou pre P. Pellegriniho sa netají a do redakcie nám poslal svoje oficiálne podporné stanovisko.

„Strana Strana Smer – sociálna demokracia v dnešnej situácii potrebuje jednoznačne zmenu vo vedení. Petra Pellegriniho poznám osobne takmer od vzniku strany . Jeho politická cesta, či už v rámci strany, alebo neskôr vo vrcholovej politike, začínala od radového člena a postupne sa prepracoval na výraznú osobnosť slovenskej politickej scény. Jeho priamočiarosť, férovosť, zmysel pre spravodlivosť, komunikatívnosť, hlboké sociálne cítenie, ako aj schopnosť v štátnických pozíciách riadiť a prijímať jednoznačné a racionálne rozhodnutia, sú presvedčujúcim argumentom na to, aby bol zvolený za predsedu dnes už stabilnej a silnej sociálno-demokratickej strany, akou Smer-SD je.“

„Ja osobne, a rozhodne aj prevažná väčšina členov a sympatizantov Smeru-SD v Košiciach, vítam a budem podporovať kandidatúru Petra Pellegriniho na pozíciu predsedu sociálno-demokratickej strany Smer – SD,“ dodáva J. Jakubov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM