Krimi

Podvodník sa vydával za policajta, ktorý chytá podvodníkov: Dôchodkyňa z Košíc prišla o úspory

Dôverčivá 78-ročná dôchodkyňa z Košíc sa stala obeťou podvodníka a prišla tak o svoje úspory.

Ilustračný obrázok k článku Podvodník sa vydával za policajta, ktorý chytá podvodníkov: Dôchodkyňa z Košíc prišla o úspory
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky , Unsplash.com

Podvodník sa pritom vydával za policajta. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že polícia opakovane zaznamenáva trestnú činnosť páchanú na senioroch prostredníctvom rôznych legiend.

Najnovším prípadom sa už intenzívne zaoberajú košickí kriminalisti. Dôchodkyňu telefonicky kontaktoval neznámy muž, ktorý sa predstavil ako policajt s tým, že organizujú akciu na podvodníkov a bola vybratá ako návnada.

„Potom pozisťoval, koľko peňazí má doma. Na požiadanie a podľa inštrukcií neznámeho muža, falošného policajta, dôverčivá žena vložila peniaze do tašky a odniesla k najbližšiemu stromu v parku oproti bytovému domu. Keď sa dôchodkyňa vrátila do bytu a po chvíli pozrela z okna, ´igelitka' tam už nebola,“ uviedla Mésarová.

Seniorka následne chcela kontaktovať neznámeho muža, ktorý sa vydával za policajta, ten však na jej opakované telefonáty nereagoval. Podvedená žena tak prípad oznámila na linku 158.

Polícia upozorňuje, že osoby vyššieho veku sa pre svoju dôverčivosť stávajú často obeťami podvodov a krádeží. Podvodníci sa „skrývajú“ v osobách, ktoré sa na seniorov obracajú s naliehavou žiadosťou o finančnú pomoc a zaužívanými legendami.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM