Andrea Mesarčíková Kultúra

Poézia ovládne na tri dni priestory Kasární/Kulturpark

Domovom medzinárodného festivalu poézie - Poézia Cassovia sa od 4. do 6. novembra stanú Kasárne/Kulturpark v Košiciach.

Ako uviedla marketingová a PR manažérka Kasární/Kulturpark Blažena Sedrovičová, tento festival nie je len o bezduchom čítaní, ale spája súčasnú poéziu s ďalšími druhmi umenia, ako je hudba či film.
„Pôvodne bratislavský festival sa tento rok rozšíril aj do Košíc, kam prinesie tri dni plné súčasnej poézie v podaní takých osobností ako Valerij Kupka, Ján Gavura a Michal Habaj zo Slovenska, Bartolomiej Majzel a Krzysztof Siwczyk z Poľska, Orsolya Krafiáth z Maďarska, Brian McCabe z Veľkej Británie či Fred Griot z Francúzska, ale aj mnohých iných,“ povedala Sedrovičová. Program festivalu odštartuje vo štvrtok 4. novembra premietanie filmu Malý zúrivý Robinson. Priestor tu dostanú aj filmové celovečerné, experimentálne i animované formy, koncerty nezávislých hudobných zoskupení a interpretov ako Hvozd – undergroundový šansón z bratislavských luhov hájov, Márnivé bubliny – Oskar Rózsa, Lucia Rózsa Hurajová, Marek Majeský a DJ Tobiáš Jirous.
„Súčasťou programu sú aj sprievodné podujatia ako prednášky, diskusie či workshopy pod vedením Jána Šimka, Mily Hugovej, Mariána Andričíka, Valerija Kupka venované tvorivému písaniu,“ doplnila Sedrovičová.
Vstup na všetky podujatia v rámci festivalu je voľný.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM