Eva Mikulová Správy

Pohodlne na Alpinku na bicykli. Postavia cyklochodník v Čermeľskom údolí

Mesto Košice plánuje pokračovať vo výstavbe cyklochodníkov. V tohtoročnom rozpočte je na stavebné úpravy a nové cyklochodníky vyčlenený jeden milión eur.

Ilustračný obrázok k článku Pohodlne na Alpinku na bicykli. Postavia cyklochodník v Čermeľskom údolí
Zdroj: TASR

Ako investuje mesto na svojej oficiálnej stránke, v najbližšom období začnú pracovať na jednom z chýbajúcich úsekov v smere z Čermeľa na Alpinku za viac ako 237.000 eur.

Stavať sa má od budovy stanice Detskej železnice v Čermeli smerom k Cvičnej skale. Okrem iných prác sa má vybudovať nová cyklistická cestička v celkovej dĺžky 521 metrov. Hotové majú byť do 12 mesiacov od prevzatia staveniska.

Ďalšie cyklochodníky

V súčasnosti pokračuje v mestskej časti Nad jazerom pri pravom brehu Hornádu výstavba cyklochodníka pre peších a cyklistov od Ladožskej po Rovníkovú ulicu za sumu 70.960 eur.

Nový združený cyklochodník by mal byť sprevádzkovaný najneskôr od začiatku mája.

V blízkej dobe chcú vybudovať kompletnú cyklotrasu z Čermeľa až na Alpinku. „Tento rok plánujeme realizovať obstarávanie viacerých projektových dokumentácií, ako je zriadenie cyklistických pruhov na súčasnej ceste po Južnej triede tak, že od Hlavnej až po Jantárovú ulicu by sa zmenila organizácia dopravy,“ uviedol primátor Jaroslav Polaček.

Mesto pripravuje aj súťaž na projektovú dokumentáciu pre umožnenie obojsmerného vjazdu cyklistom do jednosmerných komunikácií v centre mesta a širšom okolí.

Chcú začať aj s obstarávaním stavebných prác pre I. etapu cyklochodníka Trieda SNP – Popradská – Sídlisko KVP. V pláne je aj realizácia cyklistickej cestičky na ulici Jána Pavla II.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM