Michal Lendel Správy

Policajná akcia v Košiciach: Dobrí vodiči dostanú Mikuláša, zlí čerta!

Aj tento rok si policajti pripravili v rámci svojich preventívnych aktivít akciu Mikuláš na ceste. V sprievode školákov budú muži zákona odmeňovať dobrých aj tých menej predpisových vodičov. A kde môžete stretnúť netradičné hliadky v Košiciach a okolí?

Ilustračný obrázok k článku Policajná akcia v Košiciach: Dobrí vodiči dostanú Mikuláša, zlí čerta!
Zdroj: TASR

Muži zákona sa rozhodli pre preventívnu akciu, ktorá bude prebiehať na cestách Košického kraja na deň Mikuláša od 9.00 do 11.00 hodiny. Zúčastnia sa jej policajní preventisti a deti 1. stupňa vybraných základných škôl v spolupráci s dopravnými policajtmi.

„Zamerajú sa na dodržiavanie povinností vodičov, pričom budú kontrolovať aj technický stav vozidiel. Deti budú rozdávať vodičom postavičky Mikuláša a Čerta,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová. Za dodržiavanie predpisov vodičov pochvália a vodiči dostanú postavičku Mikuláša, resp. pokarhajú za priestupok a vodiči dostanú postavičku čerta. V Košiciach atmosféru tejto preventívnej akcie spríjemní Mikuláš, Čerti a Anjeli.

Netradičné hliadky môžeme stretnúť v Košiciach na Americkej triede, na Národnej triede pri OC Mier a na Južnej triede pri Hotelovej akadémii. Mimo mesta je možné uvidieť túto hliadku v obci Budimír pri základnej škole.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM