Alexandra Kolínská Krimi

Policajná bilancia na košických cestách za uplynulý rok: 6 úmrtí a vyše 300 zranených

Tak ako každý začiatok roka, košickí policajti vyhodnocujú výsledky na úseku kriminality, ale aj dopravnej nehodovosti v predchádzajúcom roku. Pozrite sa, ako dopadol rok 2014 s úmrtiami, zranenými, či so škodami.

Ilustračný obrázok k článku Policajná bilancia na košických cestách za uplynulý rok: 6 úmrtí a vyše 300 zranených
Zdroj: Dnes24.sk

Výsledky na úseku dopravnej nehodovosti v meste Košice sa oproti minulému i predchádzajúcim rokom viditeľne zlepšili. V porovnaní s rokom 2013 klesla úmrtnosť na cestách. „V roku 2013 sme zaznamenali 12 usmrtených, v roku 2014 – 6 usmrtených,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Zranenia aj škody

Podľa hovorcu bolo minulý rok ťažko zranených o 4 osoby menej než v roku 2013 a ľahko zranených o 10 osôb menej. „Napriek tomu nemožno tieto výsledky hodnotiť ako uspokojivé, najmä čo sa týka celkového počtu zranených osôb, ktoré presiahli hranicu 300 (54 ťažko a 256 ľahko zranených),“ povedal Szabó.

V roku 2014 košická polícia zaznamenala na území mesta Košice 622 dopravných nehôd. „Do počtu ktorých nie sú započítané škodové udalosti, ktoré sú až na výnimky riešené bez účasti príslušníkov polície, čím sa vinník dokáže vyhnúť aj nemalým sankciám za porušenie dopravných predpisov, ktoré viedli k vzniku udalosti,“ dodal hovorca.

Úteky z miesta činu

„Mnohé tieto miesta i parkoviská sú v súčasnosti zabezpečené kamerovým systémom, okrem toho treba povedať, že dnes v takom meste ako sú Košice, si nikto nemôže byť istý, že vás niekto nevidí! Potom je takýto priestupca, ktorý z miesta škodovej udalosti odíde mysliac si, že ho nenájdu nemilo prekvapený, keď z útvaru polície odchádza so zákazom činnosti a pokutou, ktorej sa dalo ľahko zabrániť aj bez uloženia sankcie,“ upozornil Szabó.

Za útek z miesta takejto nehody sa podľa polície ukladá sankcia od 300 do 1 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlo na dobu 1 až 5 rokov. Spodné hranice zákazu činnosti a uloženia pokuty sa znížiť nedajú. V nejednom prípade sa tak niektorí jedinci ak ich živí práca spojená s riadením dopravného prostriedku, pripravia aj o stratu zamestnania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM