Alexandra Kolínská Krimi

Policajné hliadky s prekvapením: Ak vás zastaví Mikuláš, nečudujte sa :)

Košickí policajti si pripravili v rámci kontroly pre vodičov prekvapenie. Pozrite, kedy a kde nás to čaká...

Ilustračný obrázok k článku Policajné hliadky s prekvapením: Ak vás zastaví Mikuláš, nečudujte sa :)
Zdroj: TASR

Akciu vykoná polícia ako po minulé roky v spolupráci so žiakmi vybraných základných škôl Košického kraja a so študentmi Konzervatória na Exnárovej ulici v Košiciach. „Táto akcia prebehne na cestách Košického kraja dňa 5. decembra 2014 v čase od 10,00 do 11,00 hodiny,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Zúčastnia sa jej príslušníci dopravnej polície spolu s policajtkami a policajtmi zaradenými na úseku prevencie a deťmi 1. stupňa vybraných základných škôl. Polícia svoju činnosť zameria na vykonanie kontroly dodržiavania povinnosti vodičov ako aj technický stav vozidiel,“ povedal hovorca.

Deti základných škôl si vopred pripravia upomienkové predmety – postavičky Mikuláša a Čerta, ktoré budú odovzdávať vodičom. Postavičku Mikuláša dostanú vodiči za jazdu bez porušenia pravidiel spolu s pochvalou a postavičku Čerta dostanú vodiči, ktorí jazdia v rozpore s pravidlami a povinnosťami spolu s pokarhaním. „V Košiciach na sídlisku Ťahanovce atmosféru tejto dopravno-preventívnej akcie spríjemní aj samotný Mikuláš s čertmi a anjelmi,“ dodal Szabó.

Miesta konania akcie:

  • KR PZ Košice – Americká Trieda, Ťahanovce (Mikuláš, čerti, anjeli)
  • OR PZ Košice – Košice, Popradská ulica pri ZŠ Kežmarskej 28
  • OR PZ Košice-okolie – obec Budimír

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM