Eva Mikulová Krimi

FOTO: Policajti chytili dílerov drog. Žena a muž sú už vo väzbe, drogy držali pred deťmi

Počas policajnej akcie začiatkom týždňa, zameranej na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti v Košiciach, zadržali 5 podozrivých.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Policajti chytili dílerov drog. Žena a muž sú už vo väzbe, drogy držali pred deťmi
6
Galéria
Zdroj: KR PZ Košice

„Počas akcie boli vykonané 3 domové prehliadky a 1 prehliadka osobného motorového vozidla. Počas týchto prehliadok boli zaistené vrecúška s obsahom bielej kryštalickej látky, predbežnou expertízou vyhodnotené ako pervitín a tabletky pripomínajúce extázu,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Našli aj samopal

Rovnako boli zaistené aj komponenty potrebné na výrobu pervitínu, ale aj sklenené fajky na fajčenie pervitínu. Zároveň bol počas prehliadok nájdený aj samopal vz. 58 so zatavenou hlavňou. Všetky zaistené veci boli odoslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil 30-ročnú Zuzanu a 36-ročného Ladislava z Košíc zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinené osoby doma prechovávali viac ako 19 obvyklých jednorazových dávok pervitínu, omamné a psychotropné látky predávali odberateľom v rôznych množstvách a na rôznych miestach v Košiciach, pričom pri zadovažovaní a predaji drog navzájom spolupracovali.

Drogy pred deťmi

Obvinené osoby navyše žili v spoločnej domácnosti s 2 maloletými deťmi, pričom drogy boli aj napriek tejto skutočnosti odložené na viditeľných a dostupných miestach.

Obe obvinené osoby boli vzaté do väzby a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Zadržané vrecúška s obsahom bielej kryštalickej látky
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM