Lenka Fedorová Krimi

Policajti na Ťahanovciach pod paľbou: Policajný pes Nyko v akcii!

Na košickom Sídlisku Ťahanovce zaútočil na službukonajúcich policajtov páchateľ so zbraňou. Pri jeho dolapení pomohol policajný pes Nyko. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Policajti na Ťahanovciach pod paľbou: Policajný pes Nyko v akcii!
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu v nočných hodinách mali košickí policajti rušnú noc. Pri vykonávaní služobného zákroku na Košickom sídlisku Ťahanovce na nich zaútočil páchateľ so zbraňou, padli aj výstrely. Informoval o tom košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„V tejto súvislosti vyšetrovateľka PZ zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinila 29-ročného Košičana. Podľa vyšetrovateľky sa obvinený skutku dopustil po 2:00 hodine na ulici Americká trieda v Košiciach. Službukonajúci policajti boli vyslaní preveriť oznámenie o tom, že v blízkosti podniku na tejto ulici sa nachádza osoba, po ktorej malo byť vyhlásené pátranie. Na ulici boli spozorované dve osoby, ktoré sa muži zákona rozhodli skontrolovať a overiť ich totožnosť,“ uviedol hovorca.

Ako ďalej Szabó informoval, pri príchode na miesto jeden z dvojice mužov (obvinený), vytiahol strelnú zbraň, ktorou namieril a vystrelil na služobné vozidlo policajnej hliadky. Policajti ihneď po tomto výstrele osobu vyzvali, aby odhodila zbraň, lebo bude použitá zbraň a služobný pes. Páchateľ však na výzvu nereagoval, vystrelil na policajtov druhý krát a pokúsil sa z miesta ujsť. Pri úteku sa snažil zbaviť zbrane, ktorú odhodil.

„Páchateľa dobehol a zastavil služobný pes, ktorého policajti použili. Napokon oboch mužov predviedli na príslušný útvar k zisteniu a overeniu totožnosti, pričom útočníka umiestili v cele policajného zaistenia a neskôr aj obvinili z trestného činu. Lustráciou sa pátranie po osobe ani u jedného napokon nepotvrdilo. Policajti zaistili aj použitú strelnú zbraň. V danom prípade išlo o zbraň plynovú,“ priblížil situáciu hovorca.

Policajný pes Nyko. / Zdroj: Dnes24.sk

Ako ďalej v policajnej správe uviedol, keďže túto okolnosť policajti zistili až po zadržaní páchateľa, tento mal šťastie, že zakročujúci policajti (psovodi) na zadržanie páchateľa zvolili miernejšie donucovacie prostriedky – služobného psa a že streľbu voči páchateľovi neopätovali.

Podľa polície hrozí obvinenému mužovi, ktorý z hľadiska svojej kriminálnej minulosti nie je žiadne neviniatko a ktorý takto neuvážene konal pod vplyvom alkoholu, teraz v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM