Lukáš Zavacký Krimi

Policajti prehľadali Košičanovi (29) byt a našli trávu: Trhovú cenu odhadli takmer na 13 tisíc, koľko mu hrozí?

Ako uviedla polícia, 29-ročný Košičan pestoval vo svojom byte marihuanu v obrovskom množstve, keďže trhová hodnota zadržanej drogy sa pohybuje v sume takmer 13 tisíc eur. Za mrežami si pravdepodobne posedí poriadne dlhú dobu.

Ilustračný obrázok k článku Policajti prehľadali Košičanovi (29) byt a našli trávu: Trhovú cenu odhadli takmer na 13 tisíc, koľko mu hrozí?
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania.

„Približne od júla do konca októbra minulého roka v jednom z košických bytov vyrábal a prechovával omamné a psychotropné látky – marihuanu,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Jana Mésarová.

Ako uviedla ďalej, policajti vykonali na základe súdneho príkazu v jeho byte domovú prehliadku, pri ktorej v októbri 2015 našli a zaistili 57 rastlín marihuany v štádiu pestovania, z ktorých by po úplnom vysušení bolo získaných takmer 1245 gramov. Z tohto množstva sa podľa polície dalo vyrobiť až 5353 bežných jednotlivých dávok drogy.

„Finančná hodnota zakázanej návykovej látky na trhu predstavuje sumu viac ako 12 400 eur. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov,“ dodala J. Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM