Lenka Fedorová Krimi

Policajti si vystriehli Košičana (35): Vo vreckách i mŕtvej schránke mu našli metamfetamínu až-až!

Košičan (35) si zrejme myslel, že mu na to neprídu. Teraz mu podľa polície hrozí v prípade dokázania viny 10 až 15 rokov basy.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si vystriehli Košičana (35): Vo vreckách i mŕtvej schránke mu našli metamfetamínu až-až!
Zdroj: TASR

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 35 – ročného Košičana z drogovej trestnej činnosti. V rukách polície skončili aj drogy, ktoré mal pri sebe a ukryté na ďalších miestach,“ informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Podľa Slivku bol obvinený Maximilián M. v záujme Národnej kriminálnej agentúry už dlhšie. Policajtom sa podarilo zistiť, že mal v pravidelných intervaloch raz až dva krát týždenne zadovažovať z rôznych domácich aj zahraničných zdrojov metamfetamín. V Košiciach mal drogu deliť na menšie množstvá, prechovávať ju na rôznych miestach a ďalej distribuovať cez mŕtve schránky. Pervitín mal predávať len uzavretej skupine odberateľov a odporučeným alebo známym osobám.

Podľa polície bol aj pri komunikácii veľmi opatrný. Využíval internet, sociálne siete, mobilné aplikácie, telefóny a siete cudzích operátorov. Zrejme si myslel, že to môže byť pre slovenskú políciu prekážkou.

Na nákup drogy mal 16. marca 2016 vycestovať do Čiech. Kolegovia z českej polície potvrdili, že sa v Karvinej stretol s osobou, od ktorej mal drogy odoberať. Pri návrate do Košíc ho v ten istý deň popoludní zadržali policajti z Národnej kriminálnej agentúry v spolupráci s prešovským krajským pohotovostným policajným útvarom na ceste pri Ružomberku. Informoval ďalej hovorca.

Podľa polície mal vo vrecku nohavíc metamfetamín v množstve, z ktorého by sa dalo vyrobiť 65 až 260 bežných dávok drogy. Vo vozidle mal 16 tisíc eur v hotovosti. Pri ďalších domových prehliadkach, prehliadkach iných priestorov a vozidiel v Košiciach polícia zaistila metamfetamín, z ktorého by sa dalo pripraviť od 4.100 do takmer 16.700 bežných dávok drogy.

„15. marca 2016, teda deň pred zadržaním obvineného sa policajtom v Košiciach podarilo odhaliť tiež mŕtvu schránku, kde mal drogy ukrývať. Išlo o skrýš v múriku v blízkosti garáže, ktorú používal. Nachádzalo sa tam 29 striekačiek s pervitínom.,“ uviedol ďalej hovorca.

Podľa polície hrozí v prípade dokázania viny obvinenému za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Vyšetrovateľ navrhol jeho väzobné stíhanie.

FOTO: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Krvavý útok na Jedlíkovej: Recidivista (39) bodol Košičana (29) nožom do hlavy!

"František (51) z Košíc sa už po pracovnom stretnutí nikomu neozval: V pátracej akcii desiatky policajtov! ":http://kosice.dnes24.sk/…nutia-232602

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM