Alexandra Kolínská Krimi

Policajti varujú pred dlhoprstými: Na týchto miestach v Košiciach si dávajte bacha!

Stačí chvíľka nepozornosti a svoje veci viac neuvidíte. Policajti vystríhajú Košičanov, aby si dávali na veci pozor. Prezradili nám aj miesta, na ktorých treba byť obzvlášť opatrný.

Ilustračný obrázok k článku Policajti varujú pred dlhoprstými: Na týchto miestach v Košiciach si dávajte bacha!
Zdroj: TASR

Polícia upozorňujeme verejnosť, aby si vo vlastnom záujme chránili svoj majetok zodpovedným prístupom k vlastným veciam a tieto nenechávali v odstavených vozidlách.

„Predmetom záujmu páchateľov sú odstavené autá príležitostných rekreantov a turistov z mesta Košice a jeho okolia, ktorí si nechávajú príručné batožiny, (kabelky a pod.) a taktiež rôzne cenné veci v interiéry svojich vozidiel, čím dávajú príležitosť páchateľom venujúcim sa tejto trestnej činnosti,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó..

Podľa mužov zákona sa zvýšil nárast krádeží vlámaním do osobných áut v obvode Veľká Ida v katastri obce Bukovec, v okolí vodnej nádrže ako aj v katastrálnom území obcí Baška a Hýľov.

Polícia spomenula dva prípady. Jeden z nich sa stal 15.2.2015. „Okolo 14:00 hodiny si spolujazdkyňa v aute pred prechádzkou v okolí vodnej nádrži Bukovec, nechala svoj notebook v koženej kabelke ako aj svoj mobilný telefón a osobné veci. Tieto jej odcudzil doposiaľ neznámy páchateľ, kým bola na prechádzke,“ povedal Szabó. Spôsobená škoda bola vo výške 500 eur.

Ďalší s prípadov sa stal o týždeň neskôr. „Vodička odstavila svoje auto pri ceste v katastrálnom území obce Baška. Po návrate z prechádzky zistila, že jej neznámy páchateľ odcudzil kabelku s osobnými vecami,“ informoval. Svojím konaním jej páchateľ spôsobil na odcudzených veciach škodu 100 eur a majiteľovi vozidla jeho poškodením škodu 500 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM