Zuzana Vajayová Rôzne

Policajti z kraja darujú druhýkrát krv

Hromadné darovanie krvi u krajských košických policajtov sa uskutoční v stredu (10. augusta) v Košiciach. Druhý ročník Policajnej kvapky krvi pripravilo ministerstvo vnútra spolu s Národnou transfúznou službou (NTS) SR.

„Mobilná transfúzna jednotka bude zamestnancom a policajtom odoberať krv v priestoroch Krajského riaditeľstva Policajného zboru na Kuzmányho ulici od 8.00 hodiny,“ informovala dnes TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Každý rok počas letných mesiacov eviduje NTS pokles zásob krvi z dôvodu dovolenkového obdobia. „Vlani sa hromadného odberu zúčastnilo viac ako 450 policajtov z celého Slovenska,“ informovala Lucia Garajová z Komunikačného odboru kancelárie ministra vnútra.

Minister Daniel Lipšic v tejto súvislosti uviedol, že policajti už vlani dokázali, že pomáhať a chrániť občanov považujú za svoje poslanie.

Akcia sa už začala v pondelok (8.8.) v Banskej Bystrici a v Prešove. Dnes pokračuje v Nitrianskom a Žilinskom kraji. V stredu príde mobilná transfúzna jednotka do Košíc a Trenčína, vo štvrtok do Bratislavy a 17. augusta do Trnavy.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM