Lukáš Zavacký Krimi

Porsche letelo skoro 200 km/h: Mladej Košičanke (25) ihneď zadržali vodičák + VIDEO

Mladá Košičanka si poriadne zavarila. V Porsche letela rýchlosťou, ktorú by jej mohol závidieť nejeden pretekár.

Ilustračný obrázok k článku Porsche letelo skoro 200 km/h: Mladej Košičanke (25) ihneď zadržali vodičák + VIDEO
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová, keď policajti vozidlo zastavili, ostali prekvapení, za volantom sedela mladá šoférka. „Mladej vodičke (25) z Košíc na motorovom vozidle zn. Porsche bola nameraná rýchlosť 168 km/h v úseku s maximálne povolenou rýchlosťou mimo obce 90 km/h. O pár sekúnd mala ťažšiu nohu na plyne a policajti jej namerali až 193 km/h, čím prekročila rýchlosť o 103 km/h.,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Ako pokračovala, za porušenie zákona o cestnej premávke jej bola na mieste uložená bloková pokuta vo výške 800 eur. „Keďže na mieste pokutu nezaplatila, vodičke bol zadržaný vodičský preukaz do vyplatenia pokuty. Pravidlá cestnej premávky neporušila prvý krát, za prekročenie rýchlosti už bola riešená. Ako dôvod rýchlej jazdy uviedla, že sa ponáhľa do Bratislavy,“ dodáva krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Podľa veku, v minulom roku 2015 v Košickom kraji, mladí vodiči do 24 rokov spôsobili 157 dopravných nehôd. Z celkového počtu 1726 nehôd je to 11 %. Z nich 37 bolo pod vplyvom alkoholu. Najčastejšou príčinou dopravných nehôd, ktoré zavinili vodiči motorových vozidiel, je na druhej priečke nedovolená rýchlosť jazdy, po porušení povinností vodiča,“ informuje Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Práve rýchla jazda sa podpísala pod 50 dopravných nehôd, ktoré zavinili vodiči do 24 rokov. Vodiči s vodičskou praxou od troch do 5 rokov spôsobili 125 dopravných nehôd, z ktorých 37 bola príčinou nedovolená rýchlosť jazdy.

Foto: ilustračné

Mladá vodička na Porsche s takmer dvestovkou na tachometri
1
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM