Krimi

Polícia: Košičania zlákali ženu na prácu, mala však poskytovať sexslužby!

Pod zámienkou lukratívnej práce podľa polície zlákali dvaja Košičania (32, 26) Ukrajinku na Slovensko. Nakoniec jej údajne oznámili, že bude poskytovať sexuálne služby a to dovtedy, kým nezarobí peniaze, ktoré do nej investovali na cestu a vybavenie víz.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Košičania zlákali ženu na prácu, mala však poskytovať sexslužby!
Zdroj: Webnoviny.sk

Polícia zasiahla po necelých troch dňoch od príchodu Ukrajinky na Slovensko. Disponovala totiž informáciami, že v priestoroch košického „masážneho salóna“ mala byť násilím držaná žena. „Vďaka rýchlemu zásahu polície sa cudzinke podarilo zo ‚salóna‘ utiecť a k poskytnutiu služieb nedošlo,“ povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

„Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru obvinil dvoch Tomášov zo spáchania trestného činu obchodovania s ľuďmi,“ dodala. Keďže prokurátor neakceptoval návrh vyšetrovateľa na väzobné stíhanie, muži sú stíhaní na slobode. Po dokázaní viny im hrozia štyri až desať rokov za mrežami.

„Obchodovanie s ľuďmi je v súčasnosti narastajúcim problémom, ktorý zasahuje krajiny na celom svete,“ upozornila hovorkyňa. Okrem „sexbiznisu“ sa s ním možno stretnúť i v poľnohospo­dárstve, službách a priemysle, ľudia sú predávaní a kupovaní ako tovar, nútení k prostitúcii, zotročovaniu v práci a podrobení rôznym formám vykorisťovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM