Alexandra Kolínská Krimi

Polícia: Mladík (22) sa v košickom obchodnom centre zmocnil údajov k platobným kartám a kreditkám!

Košickí policajti majú plné ruky práce. Podľa hovorcu sa mladý Košičan (22) v obchodnom centre zmocnil údajov k platobným kartám a kreditkám a potom vďaka ním na internete nakupoval.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Mladík (22) sa v košickom obchodnom centre zmocnil údajov k platobným kartám a kreditkám!

Polícia obvinila Mareka Č. (22) z Košíc zo zločinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. „Obvinený sa v presne nezistenej dobe v jednom z košických obchodných centier, doposiaľ nezisteným spôsobom zmocnil údajov k dvanástim platobným kartám a dvom kreditkám,“ povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Následne prostredníctvom týchto údajov od júla 2013 do mája 2014 cez rôzne internetové obchody a rôzne emailové adresy si zakúpil rôzny tovar, služby a darčekové poukazy. Takto spôsobil celkovú škodu za takmer 6 000 eur,“ dodal Szabó. Obvinený je stíhaný na slobode, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM