Krimi

Polícia navrhuje podať obžalobu na synovca zosnulého Pavla Pašku. Dôvodom je nákup ultrazvukov

Sporný nákup sa datuje ešte do roku 2013, keď Branislav P. šéfoval oddeleniu verejného obstarávania v nemocnici. Kauzu otvoril zavraždený novinár Ján Kuciak.

Ilustračný obrázok k článku Polícia navrhuje podať obžalobu na synovca zosnulého Pavla Pašku. Dôvodom je nákup ultrazvukov
Zdroj: TASR

Polícia navrhuje podať obžalobu na Branislava P., synovca bývalého predsedu parlamentu Pavla Pašku. Informuje o tom portál Aktuality.sk. Obžaloba sa týka prípadu nákupu ultrazvukov v košickej nemocnici.

„Prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry vyšetrovateľ predložil spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby. Prokurátor po preštudovaní spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla pre portál hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová

Sporný nákup sa datuje ešte do roku 2013, keď Branislav P. šéfoval oddeleniu verejného obstarávania v nemocnici. Kauzu otvoril zavraždený novinár Ján Kuciak.

Vyšetrovateľ národnej protikorupčnej jednotky podal podľa Aktualít v polovici marca tohto roka návrh na podanie obžaloby na Branislava P. pre zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

Vec má teraz v rukách špeciálna prokuratúra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM