Andrea Mesarčíková Rôzne

Polícia objasnila prepadnutie poštárky a krádež telefónneho automatu

Košickí policajti vypátrali a zo zločinu lúpeže obvinili 28-ročného Michala K. z Košíc, ktorý ešte 25. júna predpoludním v obytnom dome na Krosnianskej ulici v Košiciach lúpežne prepadol 29-ročnú poštovú doručovateľku.

TASR informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. „Páchateľ po fyzickom útoku ukradol žene mobilný telefón a vytrhol jej koženú poštársku kabelu so zásielkami a výhernými žrebmi. Poštárka zranená nebola,“ uviedla k prípadu Demjanovičová s tým, že obvineného umiestnili v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby.
Policajti takisto vypátrali a zo zločinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a prečinu krádeže obvinili dvoch Košičanov – 18-ročného Arpáda V. a 25-ročného Jána T., ktorí v dňoch od 11. júla do 26. júla ukradli z priestorov obchodnej pasáže na Budapeštianskej ulici v Košiciach verejný telefónny automat. Ako dodala Demjanovičová, obvinení, ktorí spôsobili bratislavskej spoločnosti škodu 796 eur, sú stíhaní na slobode.
Do tretice policajti vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže obvinili 26-ročného Ivana Z. z Košíc, ktorý sa 29. júna cez okno vlámal do bytu na prvom poschodí na ulici kpt. Nálepku v Košiciach a odcudzil väčšiu hotovosť a rôzne šperky zo žltého a bieleho kovu. Majiteľovi vznikla škoda 2000 eur.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM