Zuzana Vajayová Krimi

Polícia obvinila lízingového podvodníka

Návrhom na podanie obžaloby ukončil košický policajný vyšetrovateľ vyšetrovanie obzvlášť závažných zločinov sprenevery a podvodu.

Ako TASR informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, obvinený bol 40-ročný Štefan T. z Košíc, ktorý sa ako konateľ košickej spoločnosti v siedmich prípadoch dopustil obzvlášť závažného zločinu sprenevery tým, že napriek niekoľkým výzvam nevrátil vozidlá a stroje, ktoré boli predmetom lízingovej zmluvy s viacerými lízingovými spoločnosťami. „Išlo o rôzne nákladné motorové vozidlá, návesy a stavebné stroje. Lízingovým spoločnostiam tak spôsobil škodu 282.566 eur, spresnila hovorkyňa polície.

Spresnila, že v ďalších štyroch prípadoch sa dopustil obzvlášť závažného zločinu podvodu, keď si vo viacerých lízingových spoločnostiach na základe fiktívnych dokladov zadovážil finančné prostriedky na už predtým zakúpené stroje a tieto finančné prostriedky tiež, napriek výzvam, nevrátil. Týmto konaním im spôsobil škodu 322.468 eur.

„Stavebné stroje boli vyšetrovateľom zaistené a vrátené lízingovým spoločnostiam. Obvinený, ktorému za tieto zločiny hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov, je stíhaný na slobode,“ uzavrela Demjanovičová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM