Eva Mikulová Krimi

Polícia obvinila z drogovej trestnej činnosti 60-ročného Košičana

Koncom minulého týždňa vykonali košickí policajti akciu zameranú na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti v mestskej časti Košice Staré mesto.

Ilustračný obrázok k článku Polícia obvinila z drogovej trestnej činnosti 60-ročného Košičana
Zdroj: KR PZ Košice

Počas policajnej akcie „kukláči“ zadržali podozrivého 60-ročného muža v jeho byte.

„Polícia pri domovej prehliadke zaistila väčšie množstvo tabliet (vyše 150 kusov) s obsahom účinnej látky buprenorfin, ktorá je zaradená medzi omamné a psychotropné látky, pričom tieto tablety je možné zaobstarať si len na lekársky predpis. Taktiež bola zaistená neznáma biela kryštalická látka i biely prášok. Zaistené veci boli zaslané na expertízne skúmanie na Kriminalistický a expertízny ústav PZ Košice, a sú predmetom ďalšieho znaleckého skúmania. Zaistené množstvo tabliet predstavuje najmenej 69 obvyklých jednorazových dávok drogy,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Drogy predával

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach 60-ročného muža z Košíc obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Obvinený muž si podľa doterajšieho vyšetrovania od apríla tohto roku od doposiaľ neznámych osôb v mieste bydliska i v jeho okolí opakovane zaobstaral omamné a psychotropné látky, ktoré prechovával doma. Tieto následne vymieňal a predával ďalším osobám v rôznych množstvách.

„Obvinený muž, ktorý sa obdobnej trestnej činnosti dopúšťal už v minulosti, je stíhaný väzobne. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov,“ dodáva J. Mesárová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM