Eva Mikulová Krimi

Polícia už obvinila Košičana, ktorý tvrdil, že v ruksaku má bombu

Muž čelí obvineniu zo šírenia poplašných správ, pretože bombu nemal a v prípade dokázanie viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia už obvinila Košičana, ktorý tvrdil, že v ruksaku má bombu
Zdroj: KR PZ Košice

Ako sme už informovali, tak v pondelok 14. januára prišiel na policajnú stanicu v mestskej časti Juh, muž s ruksakom o ktorom tvrdil, že má v ňom bombu.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov včera obvinil 29-ročného Miroslava z Košíc, ktorý sa v pondelok popoludní osobne dostavil na košické policajné oddelenie a službukonajúcemu príslušníkovi Policajného zboru uviedol, že v športovom vaku nachádzajúcom sa na jeho chrbte má uloženú bombu,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Kvôli tejto poplašnej správe, musela polícia prijať bezpečnostné opatrenia. Museli byť evakuované osoby z objektu policajnej stanice.

„Vykonanými úkonmi sa prítomnosť nástražného výbušného systému nepotvrdila. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny obvinenému mužovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov,“ dodáva J. Mesárová.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM