Eva Mikulová Správy

Polícia už rieši incident s rodičkou v nemocnici aj následné nepovolené zhromaždenie

Polícia sa zaoberá incidentom v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice, v ktorej rodička odmietala rešpektovať opatrenia na zamedzenie šírenia nákazy.

Ilustračný obrázok k článku Polícia už rieši incident s rodičkou v nemocnici aj následné nepovolené zhromaždenie
Zdroj: TASR

Spáchanie priestupku bude odstúpené vecne a miestne príslušnému orgánu na správne konanie. Informuje o tom košická krajská polícia na sociálnej sieti. V súvislosti s uvedeným incidentom rieši aj zhromaždenie pred areálom nemocnice.

S lekármi odmietala komunikovať

Políciu zavolal v piatok (23. 10.) personál nemocnice. Pacientka mala svojim správaním ohrozovať zdravie zdravotníkov a ďalších pacientov – odmietala použiť rúško, absolvovať test na COVID-19, vyšetrenie lekárov v špeciálnych ochranných oblekoch a tiež odmietala s lekármi komunikovať.

„Privolaní príslušníci policajného zboru postupovali v zmysle platných zákonov, aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR a interných právnych predpisov,“ uvádza polícia s tým, že udalosť zadokumentovala.

V súvislosti s uvedeným incidentom sa v nedeľu (25. 10.) podvečer zhromaždilo v areáli nemocnice 20 ľudí. Polícia pripomenula, že tak urobili aj napriek vyhlásenému núdzovému stavu či zákazu zhromažďovania sa pre viac ako šesť osôb.

Dopustili sa tak protiprávneho konania. „Policajti na mieste zistené viaceré porušenia zadokumentovali, zistili totožnosť osôb a celé konanie bude odstúpené príslušnému orgánu na ďalšie konanie,“ dodala.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM